Hitta rätt bröllopsfotograf

Hitta rätt bröllopsfotograf

Det är en stor investering att boka en fotograf. Därför är det så viktigt att ni lägger lite tid på att hitta rätt bröllopsfotograf, som passar just er. Idag är det ganska lätt att hitta en fotograf, att hitta rätt fotograf däremot kan vara svårare. 

Vilken stil gillar ni?

Jag tycker att det här är det första som ni måste enas om. Kom överens om en typ av bilder som ni gillar och börja sedan att leta efter en fotograf som har den bildstil som ni gillar. Försök inte att få en fotograf som ni hittat att leverera andra bilder än den stil som visas i hens portfolio. Det bästa resultatet får ni när fotografen får göra sin grej.

Budget

Den här delen är kanske inte så rolig, men väldigt viktig. Bestäm hur mycket pengar ni kan och vill investera i bröllopsfotografen. Då kan ni också snabbare gå genom de fotografer vars bilder ni gillar och se efter om de platsar i er budget. Och så minskar ni risken att posten blir för stor och spräcker er totala bröllopsbudget.

Boka i tid

Var ute i god tid med att skicka förfrågningar och boka fotograf! Många fotografer är uppbokade ett helt år i förväg, ibland ännu längre. Så var ute tidigt så att ni inte missar er favorit-fotograf!

Personkemi

Den här punkten tycker jag är viktig! Det ska kännas rätt i magen när ni pratar med och när ni träffar den fotograf som ni önskar er. Om personkemin stämmer och det känns bekvämt och tryggt kommer det att märkas även på fotograferingen. Ibland kan man gilla en persons bilder jättemycket, men att personkemin inte stämmer. Lita på er magkänsla!

Jämför vad ni får

Många bröllopsfotografer erbjuder färdiga paketpriser och många av dem ser väldigt likadana ut. Men ta en titt på dem och jämför om era kandidater skiljer sig åt. Vissa erbjuder extra stora och lyxiga paket vilket också kostar därefter, medan andra har lite enklare. Gå på upplevelse och vad som passar i er budget.

Till sist, en vanlig fråga:

”Varför inte bara låta min kusin som har en kamera fota bröllopet istället?”

Visst, det skulle förmodligen bli mycket billigare. Men att göra så medför också ofta att ni tar en stor risk att bilderna inte blir bra. Då sitter ni där sedan med taskiga bilder till minne av en av de finaste och viktigaste dagarna i era liv. När ni anlitar en bröllopsfotograf försäkrar ni er om en viss kvalité och proffsighet som man inte kan förvänta sig annars.

Ett bröllop är en viktig tillställning som krävt mycket engagemang, tid och troligtvis pengar att genomföra. Både ni och era gäster har ansträngt sig och klätt upp sig i sina finaste kläder för just er dag. Därför vore det så tråkigt att vakna upp utan bra bilder till minnesalbumet.

 

Hoppas att dessa råd kan hjälpa er en bit på vägen att hitta rätt bröllopsfotograf för just er! Lycka till!

Gilla och dela det här inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: