Stylad bröllopsfotografering: Elisabeth & Linus

Stylad bröllopsfotografering: Elisabeth & Linus

Bröllopsfoto i Gustafs, Dalarna

En väldigt varm dag i juli hade vi bestämt att göra en porträttfotografering med det nygifta brudparet Elisabeth och Linus. Med hjälp av fläktar och gott om tid för svalka lyckades vi till slut få sminkningen och håret på plats. 

De visste inte innan vilka platser jag hade valt ut för dem att bli fotade på, så när vi for iväg i bilen var det lite spänning i luften. Men både Elisabeth och Linus var väldigt jordnära personer och de litade helt på min vision för deras porträtt.

Tidigare i somras hade de gift sig utomlands i Grekland. De berättade att det var en underbar dag med bara de allra närmaste närvarande. Med turkost hav och vit strand som bakgrund och ett härligt lugn över hela ceremonin. De hade även haft en fotograf på plats där, men det hade gått underligt till tyckte Elisabeth som berättar att de inte fick välja fotograf själva, utan blev tilldelade en:

”Det var väl inget fel på honom egentligen, men det var konstigt att vi inte fick välja vem vi ville ha. Sedan ville han ta bilder på oss poserande på sätt som inte kändes naturligt för oss.”

En andra chans

När jag sökte par på Facebook för att göra en porträttfotografering skrev Elisabeth till mig och sa att de ville ställa upp. De hade tittat på moodboarden som jag bifogat i annonsen och kände även till mina bilder och min bildstil sedan tidigare. Med det i bakgrunden kändes det hela som en perfekt matchning!

Jag blev så glad att de ville ställa upp, de passade perfekt in i den vision jag hade för den här fotograferingen. Sedan blir jag förstås inspirerad av paret själva och anpassar visionen för att få ut det bästa möjliga resultatet. Elisabeths fantastiska hår mot de mörka stormmolnen på den översta bilden i inlägget till exempel? Hur kunde jag motstå att gå genom skogen till den där avsatsen för att få den bakgrunden? Jag var ju bara tvungen!

Resultatet

Den första platsen vi fotade på var en ravin med höga träd, ormbunkar och porlande bäckar. En fantastisk plats som jag ofta återkommer till.

brud med orange hår och brudbukett

Det var en underbart rolig dag och SÅ kul att sätta ihop! Tack än en gång till Elisabeth och Linus som ville ställa upp. Det var väldigt starkt jobbat i den tryckande värmen och som tur var hann vi precis fota klart tills himlen öppnade sig och regnet öste ner tillsammans med blixtar och dunder.

 


 

Är du intresserad av att vara med på en stylad bröllopsfotografering?

Framöver kommer jag att ordna fler sådana här fotograferingar, alla med lite olika uttryck. Om du är intresserad att var med kan du skriva en kommentar, eller maila mig, så skriver jag upp dig på en intresselista.

Jag lovar att det blir en rolig dag utomhus med härliga bilder som belöning!

Gilla och dela det här inlägget:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: