Färgschema utifrån brudbuketten

Färgschema utifrån brudbuketten

Teoretiskt sett skulle man kunna säga att det finns hur många färger som helst. Sedan finns begränsningar för hur många färger som exempelvis våra skärmar kan visa oss och hur många färger som våra ögon kan se. Med andra ord: att välja vilka färger som ska ingå i ert färgschema, är inte det lättaste!

Ett sätt att begränsa urvalet av färger är att titta på den brudbukett som bruden vill ha. Genom att göra det kan ni välja ut några färger som finns i den för att plocka upp dem i dekorationer med mera. Nu tittar vi på tre olika buketter och exempel på färger plockade från dem.

Jag har börjat med att välja två färger som är de mest tonsättande. Om man vill räcker det gott så, men jag har även valt två kompletterande färger i lugnare, mer neutrala toner.

Färgschema #1: Mjuk aprikos

färgscchema mjuk aprikos

Färgschema #2: Somrig rosa

 

Färgschema somrig rosa

 

Färgschema #3:

färgschema brudbukette Mustig Mullbär

foto: Anna Larnmark

De här olika färgsamlingarna sätter alla en individuell ton och känsla på bröllopet. Att välja färger är roligt och det absolut bästa är att hitta färger som ni känner speglar er personlighet och bidrar med den rätta känslan.

Tips! Hur hittar vi den känsla vi vill ha då? Mitt bästa tips är definitivt att skapa en anslagstavla på Pinterest. När ni samlat bilder som ni gillar ser ni tydligt och överskådligt vilket tema som lockar er mest och vilka färger som ni gillar mest.

Får vi välja vilka färger vi vill?

När man letar runt på internet efter färger stöter man väldigt ofta på pekpinnar om vilka färger som man ”ska” välja på sommaren och nyanser som man ”ska” ha på hösten och så vidare. Personligen tycker jag att det är ni som brudpar som bestämmer helt! Visst är det så att vi associerar vissa färger med vissa årstider till exempel, men jag tycker att ni gör precis som ni själva vill.

Lästips: Hitta och samla bröllopsinspiration

Gilla och dela det här inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: