Hitta och samla bröllopsinspiration

Hitta och samla bröllopsinspiration

Förlovningen har ägt rum och ni är sådär härligt kärleksfullt pirriga inför vad som komma skall. Nu är det dags att börja samla inspiration till ert bröllop! Men var hittar man bröllopsinspiration? Och hur organiserar man alla idéer som ploppar upp i huvudet samtidigt?

Till att börja med måste du veta vad du letar efter, åtminstone på ett ungefär. För att hitta på internet söker du med så kallade nyckelord. Nu för tiden är våra sökmotorer så avancerade att vi kan söka på hela meningar. Men ju mer specifik du kan vara, ju bättre resultat kommer du att få. Exempel på ord att söka på kan vara:

  • Bröllop
  • Utomhusbröllop
  • Naturbröllop
  • Bröllopsdekorationer

Och så vidare, du kan också lägga ihop flera ord i din sökning för att specificera den ytterligare. Om du exempelvis vill hitta bilder på bröllopsdekorationer med ljusslingor kan du söka på ”bröllop dekorationer ljusslinga”. Prova dig fram!

Pinterest – som google fast visuellt

Som rubriken säger så kan du tänka på Pinterest som en bildbaserad sökmotor, mer än ett socialt media. Genom att söka på nyckelord hittar du bilder som är märkta med dem. Det är en enormt stor bildbank, ofta med tillhörande länkar som styr dig till mer utförlig beskrivning av hur du går tillväga med diverse DIY-projekt.

En väldigt praktisk sak med Pinterest är att du kan skapa anslagstavlor där du samlar (pinnar) bilder med inspiration som du gillar. Hur du organiserar dessa är förstås upp till tycke och smak, kanske räcker det med en generell anslagstavla som du döper till ”Bröllopsinspiration”. Eller så kan du dela upp det i massor av mindre tavlor som ”Bröllopsplats”, ”Dekorationer”, ”Brudklänningar”, ”Buketter” och så vidare.

Tips! Att dela upp dina inspirationsbilder i åtminstone några olika anslagstavlor gör det lättare att hitta bland bilderna sedan. Det är lätt att antalet pins rusar iväg, eftersom det finns huuuur mycket som helst fint på Pinterest.

Printscreen av Pinterest, outboundweddings

Följ hashtags på Instagram

Visste du att det numera går att följa hastags på Instagram? Det kan vara väldigt effektivt när du letar inspiration till bröllopet! Du behöver alltså inte leta på specifika konton som lägger upp bilder du gillar, utan du följer bara en hashtag istället. Praktiskt! Speciellt om du kanske inte känner för att fylla hela ditt flöde med massor av bröllopsrelaterade bilder bara för att samla inspiration.

så följer du hashtags på instagram

Andra källor till bröllopsinspiration

Hela internet är förstås en enorm pool av inspiration och det mesta finns bara en Googling eller två bort. Att bildgoogla bröllopsinspiration och spara bilder i en mapp på din dator funkar såklart också. Eller att gå med i grupper om bröllop på Facebook. Det finns precis hur många som helst vilket kan vara både positivt och negativt, det kan bli jobbigt med massor av notifikationer då grupperna ofta är väldigt aktiva. Men du kan stänga av notifikationer och bara gå in i gruppen när du själv vill.

Tips! Om du är på jakt efter att hitta begagnade dekorationer och andra bröllopsprylar är Facebook ett bra verktyg. Det kommer upp massor av annonser i köp & säljgrupper för bröllop. Men det gäller att vara snabb, ofta köps sakerna i ett nafs!

Gilla och dela det här inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: