7 fördelar med bröllopsfotografering efter bröllopsdagen

7 fördelar med bröllopsfotografering efter bröllopsdagen

Bröllopsfoto i Gustafs, Dalarna

Bröllopsdagen är ofta fylld till bredden med saker att göra. Från tidig morgon till sena natten (eller tidiga morgontimmarna dagen efter!) är det full fart för brudparet. Med det i åtanke vill jag slå ett slag för att boka in er bröllopsfotografering en annan dag än själva bröllopsdagen. 

Den här trenden inom bröllopsfotografering har massor av fördelar. Både för er som brudpar och för mig som fotograf. Här är de, enligt mig, 7 främsta fördelarna:

1. Allt handlar om ljuset

Ljuset är bland de viktigaste ingredienserna i fotografi. Genom att inte fota era bröllopsporträtt på er bröllopsdag får vi mycket större svängrum att planera in dem när ljuset är som vackrast ute. Något som kan vara en riktig utmaning att få till på den faktiska bröllopsdagen.

2. Platsen

Genom att fota porträtten en annan dag får ni också mycket större frihet att välja precis vilken plats ni vill ta dem på. Har ni en favoritplats i skogen? Eller uppe på ett berg? Det blir mycket lättare att genomföra när vi har en hel dag på oss.

3. Ingen stress

Som jag påpekade inledningsvis är tiden ofta knapp på bröllopsdagen och ett stressat bröllopspar syns på bild. Föreställ er istället en lugnare bröllopsdag och en ännu lugnare fotografering. Vem vill inte både känna sig och se avslappnad och lugn ut på sina bröllopsporträtt? Att planera bröllopsfoto en annan dag än bröllopets ger er tiden på er sida.

Bröllop Staberg, Falun

4. En till möjlighet att använda bröllopskläderna

Att köpa kläder och smycken som bara ska användas en enda dag är kanske inte så lockande. Fotograferar vi era porträtt en annan dag än bröllopet får ni en anledning att klä upp er i dem åtminstone en gång till!

5. En till chans

Blev inte håret riktigt som ni ville? Glömde du mormors halsband? Satt flugan snett? På fotograferingen får ni en chans att göra om sådant som ni hade velat korrigera.

6. Väder

Naturen gör som den vill och kanske får ni inte det väder ni önskat er på bröllopsdagen. Fotograferar vi porträtten en annan dag har vi större frihet att planera lite efter väder och få revansch!

Bröllop Botaniska trädgården Uppsala

7. Tid för er själva

Att fota era bröllopsporträtt ska vara en härlig och trevlig stund. Bestämmer ni er för att göra det på en helt egen dag kan ni fokusera helt på varandra och bara njuta av stunden. I lugn och ro. Helt enkelt unna er lite lyxig kvalitetstid tillsammans efter all stress som bröllopsplanering och bröllopsdag medför.

Känner ni er sugna på att ta era bröllopsporträtt en annan dag än er bröllopsdag ännu?

Jag upplever också att bröllopet har hunnit sjunka in lite hos brudparet när det gått lite tid efter bröllopet. Känslorna som väcks igen av att klä upp sig och återuppleva sin bröllopsdag strålar genom bilderna. Det är så gränslöst vackert. Kärlek och lugn, en underbar kombination.

brud med orange hår och brudbukett


Hos mig kan ni skräddarsy ert paket för bröllopsfotografering, det är hur enkelt som helst! Vill ni läsa mer om bröllopsfotografering hos mig kan ni göra det på sidan Bröllopsfotografering.

Har ni frågor? Maila mig på outboundweddings@gmail.com

Outbound weddings-par

 

Gilla och dela det här inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: