Delegera uppgifter inför bröllopet

Delegera uppgifter inför bröllopet

Brudfölje uppsala

Att bröllopsplaneringen präglas av en dignande ”att-göra”-lista är inget ovanligt. När punkterna att hålla koll på blir fler och fler är det lätt att känna sig överväldigad. ”Hur ska jag hinna med allting?”. Bröllop ska vara en rolig tillställning, därför råder jag dig att delegera uppgifter både inför och på själva bröllopsdagen.

En bra början är att sätta sig ner och göra en checklista med allt ni kommer på som ska göras inför bröllopet. Därefter kan ni börja diskutera vilka punkter som ni som brudpar måste göra. Alltså som inte går att delegera ut till någon annan. Att träffa vigselförrättare eller välja bröllopsplats till exempel, är sådant som blir bäst om ni gör själva. Medan att ordna med tal som ska hållas är något som exempelvis en toastmater eller toastmadame kan ordna med.

Vill ni ha mycket dekorationer, som ni kanske till och med gör själva, är det en bra idé att be om hjälp med dessa. Om ni ska vika massor av papperspynt eller knyta satinband på mängder av glasflaskor underlättar det väldigt att bjuda hem några som kan hjälpa till.

marskalkar och brudgum

Svårt att be om hjälp

Att be om hjälp kan ibland kännas svårt. Speciellt med något så viktigt som ens bröllop. Förmodligen har ni en ganska klar bild i era huvuden hur ni vill att allt ska se ut och hur det ska gå till. Det är lätt att hamna i tankegångar som ”ingen kan göra det här som jag gör det”. Men försök att släppa på detta kontrollbehov lite. Det kommer att göra planeringen mycket roligare! Dessutom är det allra oftast såhär: den du ber om hjälp kan visst utföra uppgiften lika bra som du.

Genom att ta hjälp och planera bröllopet tillsammans blir det hela ännu roligare!

Tips! Ordna en pysselkväll där ni fixar med bröllopsdekorationerna. Har ni ett bröllopsfölje kan de vara dem ni ber om hjälp, har ni inte det? Be några andra!

delegera uppgifter till brudföljet

Delegera uppgifter på bröllopsdagen

På själva bröllopsdagen är mitt råd att delegera bort precis allting utom att vara brudpar. Allt annat kan ni be någon annan ansvara för och ni behöver all tid för lugn och ro ni kan få. Ni ska ju hinna njuta av dagen också!

Det vanligaste som händer på bröllopsdagen som någon kan behöva vara ansvarig för är att gäster har frågor som vart de ska gå, var toaletterna ligger och så vidare. Att hälsa gästerna välkomna är också en uppgift för till exempel toastmaster, brudtärna eller marskalk. Ge även ett telefonnummer och namn på en person som kan ta frågor från andra som är inblandade i bröllopet som cateringfirma eller chaufförer.

Även om det i början kan kännas svårt att be om hjälp så är det ovärderligt att göra det. Bröllop är en tillställning som de allra flesta vill hjälpa till vid! Så våga be om hjälp, troligtvis blir den ni frågar bara glad att hen blir tillfrågad.

Gilla och dela det här inlägget:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: