DIY är kul! I måttliga mängder

DIY är kul! I måttliga mängder

Det är lätt att svepas med när folk skapar vackra DIY-dekorationer och lägger upp på Pinterest. Ganska snart sitter du där med hundratals idéer och vill helst genomföra dem allihopa. Men det är nu det är dags att dra i handbromsen!

Jag tycker verkligen om DIY-projekt och det kan bli så fint och bidra med personlig touch till bröllopet. Det är när det går över styr och du sitter med trycksvärta på handens alla fingrar och en ofrivillig ny frisyr av lim som du råkat torka av i håret som det inte längre är roligt.

Gör ett urval

När du hittat projekt som du skulle kunna skapa själv är det dags att göra ett urval. Se över hur mycket tid du har att lägga på projekten och välj ut de som du helst vill göra. Det är viktigt att du är ärlig mot dig själv. Det blir mycket roligare att göra sakerna själv om du har planerat in gott om tid till att göra det.

Hur många DIY-projekt som är realistiskt för dig att genomföra kan bara du veta. Kanske är du en riktig ”gör-det-själv”-trollkarl som sveper genom projekten hur lätt som helst? Eller så är du mer av en nybörjare. Då kommer det förmodligen ta lite längre tid för dig att lära dig svinga limpistolen.

Guldsprayade mindre ramar att sätta bordsnummer i till middagsdukningen.

Stora och små projekt

För att känna på om du ens tycker om att syssla med DIY är ett tips att börja med något litet. Som att ladda ner en mall till någon av trycksakerna och redigera den så att den passar ditt bröllop. Eller leta efter ramar på loppis att pryda era skyltar som kanske behöver målas.

En del vill göra (och gör!) nästan allting själv till sitt bröllop. Men om du verkligen inte känner att det där är med ”gör-det-själv” är din kopp te finns en annan lösning. Anställ en bröllopsplanerare. Den personen kan ta hand om precis allt från att leta på dekorationerna till att hitta en bröllopsplats som passar er.

Skriva ut festprogram hemma, full kontroll men väldigt tidskrävande.

Checklista för ett roligt ”gör-det-själv”:ande

  • Hur mycket tid har du? Var realistisk!
  • Tycker du att det är roligt? Om inte, ska du verkligen göra det?
  • Gör ett urval. Ingen kan göra allt.
  • Prova med något mindre projekt för att sedan smyga över till större

Guldsprayad större ram och platta målad med griffelfärg som användes som välkommen-skylt. 

Gilla och dela det här inlägget:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: