Håll koll på bröllopsplaneringen med en checklista

Håll koll på bröllopsplaneringen med en checklista

Att planera ett bröllop innebär att hålla koll på så många olika trådar samtidigt. För många av oss är det det enskilt största evenemang som vi någonsin kommer att planera. Då behövs struktur, till exempel i form av en checklista!

Jag är ett stort fan av att på något sätt visualisera framsteg, därför är att göra-listor alldeles utmärkt. Det ger dels en känsla av att man har koll på läget, dels frigör det plats i huvudet att inte behöva ha allting i minnet. Att hela tiden gå och tänka ”åh det där måste jag komma ihåg!” är väldigt stressande och det är en vara ingen av oss behöver mer av. När man sedan får börja checka av saker på sin lista som är klara är ju en underbar känsla! 

Vilka punkter som ska vara med på checklistan för bröllopet varierar förstås, men en bra start är att stolpa upp tidslinjen till att börja med. Det är verkligen en god idé att börja planera bröllopet (minst) 12 månader i förväg. Många platser som håller bröllop blir uppbokade snabbt och det samma gäller bröllopsfotografer. Sedan är det också ganska skönt att vara ute i god tid, så att inte planeringen börjar med stress på en gång!

Jag gjort en checklista med grundläggande punkter för bröllopsplanering. Du kan förstås fylla på den med dina egna om de saknas! Min checklista börjar 12 månader innan bröllopsdagen och är uppdelad i olika steg, 12 mån innan, 9 mån innan, 6 mån innan och så vidare. Det gör att den är lätt att överblicka och vill man inte ha en utskriven på papper går det att checka av punkterna på datorn istället.

Här kan du ladda ner den nu på en gång!

 

Gilla och dela det här inlägget:
error

 

Ett svar

  1. […] laddade ner en gratis bröllops-checklista från grymma Jaqueline på Outbound Weddings. Högst upp på listan står lokal och datum. Så nu […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: