Så skapar du en moodboard

Så skapar du en moodboard

När du planerar ditt bröllop tar det inte lång tid innan tusen tankar snurrar i ditt huvud. Maten, platsen, färgerna, klänningen, bilderna, gästerna, dukningen… Förmodligen har du också flera olika idéer kring hur du vill att bröllopet ska se ut, rent visuellt. Då är en moodboard ett utmärkt verktyg för att få överblick! Här är några anledningar till att lägga lite extra tid på att skapa din egen moodboard:

  1. Det gör det mycket lättare att samarbeta och få andra inblandade i ditt bröllop att förstå vilken ”look and feel” du vill ha.
  2. Det blir lätt att veta vad du ska säga ja till när alla val av dekorationer och annat kommer flygandes ditt håll.
  3. När du bestämt färgerna och satt dem i din moodboard behöver du inte ständigt välja nya färger på dukar, accessoarer, blommor, servetter och så vidare.

Men hur gör man då för att skapa en?

Det finns många sätt förstås, men du kan till exempel skapa en privat anslagstavla på Pinterest och bara spara in bilder där. Eller, om du har Photoshop, så bygger du en egen där. Men om man inte har Photoshop då, men ändå vill göra en egen?

Om du är med på Outbound weddings maillista har jag skickat dig en videotutorial där jag visar hur du kommer igång med att skapa din egen moodboard i ett verktyg som heter Canva. I den videon går jag igenom steg för steg hur du skapar en moodboard som ser ut såhär:

Du får lära dig några enkla grunder så att du sedan kan gå loss och skapa din egen, precis hur du vill att den ska se ut!

Häng med du också!


Gilla och dela det här inlägget:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: