Spara datumet – Behövs det verkligen?

Spara datumet – Behövs det verkligen?

spara datumet mock up

När ni sätter er för att börja planera ert bröllop kan det vara svårt att veta när det är dags att skicka ut inbjudningarna. Kanske känner ni att ni vill ha lite mer framförhållning? Då är så kallade spara datumet ett perfekt litet kort att skicka ut före! 

Det kan finnas flera anledningar till att man vill ge sina gäster lite längre tid att planera sin närvaro på ert bröllop. Kanske ska ni gifta er på en avlägsen plats som kräver reseplanering? Eller så är vissa gäster mer långväga. Då är det snällt att ge dem gott om tid att kanske spara ihop lite extra pengar till resan. Gifter ni er på sommaren vill ni kanske meddela er i tid så att inte gästerna hinner planera in en semesterresa precis på er dag. Som sagt: anledningarna kan vara många!

Vad är ett spara datumet-kort?

Ett spara datumet-kort är ett kort med kort information om att ni ska gifta er och vilket datum det ska ske. Mer än så behöver det inte innehålla. Hur stort kortet är och hur det ser ut är helt upp till er. Men det är vanligt med samma storlek som ett vykort: 148x105mm.

Behövs det verkligen?

Poängen med det är huvudsakligen att era gäster ska ha en chans att skriva in ert planerade datum i sina kalendrar i god tid. Det är helt upp till er att avväga om era gäster behöver, eller skulle uppskatta, längre framförhållning än 2-3 månader. Spara datumet skickas vanligen ut ungefär 5-6 månader innan bröllopsdatumet. Utskicken skulle då bli:

  • 5-6 månader innan: Spara datumet
  • 2-3 månader innan: Inbjudan

Det finns många sätt att skapa och skicka sina spara datumet-kort på. Antingen köper ni en design, skickar den till ett tryckeri och skickar ut med posten. Ni kan också skriva ut dem hemma och skicka ut dem eller om ni vill göra det digitalt: skicka ut massmail till gästerna.

 

 

Gilla och dela det här inlägget:
error

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: